Wszyscy lekarze oraz dietetycy polecają spożywanie kapusty kiszonej szczególnie jesienią, gdy tak bardzo łatwo o wszelkiego rodzaju grypy oraz przeziębienia. Jej zaletą jest nie tylko bogactwo w witaminy, ale także cena, kapusta kiszona sprzedawana na wagę lub w wiaderkach jest bardzo tania. Można z nią przyrządzać jesienne zupy oraz potrawki. Kapusta jest też wspaniałym składnikiem wszelkiego rodzaju pierogów, krokietów oraz naleśników. Wystarczy dobrze ją doprawić, aby była smaczna także w postaci smażonej, np. razem z suszonymi grzybami lub pieczarkami. Sok z kapusty kiszonej poleca się wszystkim cierpiącym na niedobór nie tylko witaminy c, ale także innych ważnych składników, sprzyjających naszemu zdrowiu. Każda sałatka zyskuje niewątpliwie przy zastosowaniu kapusty kiszonej. Do takiej sałatki pasują świetnie także marynowane papryczki, ogórki kiszone. Można też dodać trochę makaronu, żeby danie było bardziej sycące. Kapusta kiszona ze swoim bogactwem witamin niestety nie jest doceniana tak bardzo, jak na to zasługuje.
Kapusta kiszona
Losowe wpisy:
Diagnoza chorób przez internet
Na pewno każdy z nas zauważył przynajmniej raz w swoim życiu pewne, niepokojące zmiany w swoim organizmie lub na skórze. Obecnie w takich sytuacjach zaglądamy do internetu i tam dowiadujemy się, jakie rozwiązania zaleca medycyna w pewnych sytuacjach. Czy jednak to dobre rozwiązanie?
Niestety, nie zawsze. Oczywiście zdarzają się pewne...
Zdrowie jest najważniejsze
Kiedy zbliżają się urodziny bliskiej nam osoby, zazwyczaj wiemy czego jej życzyć. Wśród standardowych życzeń zawsze znajdują się te o dobrym zdrowiu, chociaż zazwyczaj nie przywiązujemy do nich większej wagi.
Tymczasem zdrowie jest jedną z najważniejszych spraw w naszym życiu. Jeżeli go nam zabraknie, dopiero wtedy zaczynamy je doceniać i...
Kiedy można się spodziewać aktualizacji?
Comments are closed.