Gdy już na półkach sklepowych pojawi się świeża kapusta, warto zastosować ją do przeróżnych popularnych dań. Jest bardzo wartościowym warzywem, choćby poprzez posiadanie całej gamy witamin oraz błonnika. Główka świeżej kapusty może w kuchni zostać zaaranżowana na wiele interesujących sposobów. Jako pierwszy wymienić możemy klasyczną zupę kapuśniak. Wystarczy na bulionie gotować poszatkowaną kapustę razem z ziemniakami, marchwią oraz innymi warzywami, by uzyskać bardzo pożywną i zdrową zupę. Oczywiście, można do niej jeszcze wkroić kiełbasę lub bezpośrednio w zupie ugotować mięso, np. z piersi kurczaka. Taka zupa będzie bardzo dobrze smakowała, jeśli dodamy do niej dużo konserwowego groszku lub kukurydzy, można zastosować oba te dodatki. Smaczna jest także świeża kapusta zapiekana z serem oraz sosem pomidorowym. Tutaj funkcjonować może jako danie obiadowo ? kolacyjne i jako dodatek do kaszy lub ryżu. Kapustę w piekarniku zapieka się około pół godziny. Można się tym naprawdę skutecznie najeść.
Kapusta świeża
Losowe wpisy:
Diabetolog Kraków
Żyjemy w czasach, gdy na stołach króluje pepsi, a fast-food'y stanowią główną przekąskę w ciągu dnia, dlatego lekarzem, do którego są najdłuższe kolejki, jest diabetolog. Kraków jest jednym z miejsc, gdzie istnieje możliwość wykonania badań diagnostycznych pod kątem cukrzycy. Są dwa stopnie choroby. Pierwszy oraz drugi. Typ pierwszy jest...
Zaczynamy dbać o swoje zdrowie
O swoje zdrowie powinniśmy zacząć dbać już podczas najmłodszych lat swojego życia. Im szybciej to zrobimy, tym oczywiście lepiej dla nas. Lepiej bowiem zapobiegać pewnym dolegliwościom, niż później je leczyć. Dowiedzmy się więc, jak medycyna każe nam dbać o swoje zdrowie.
Na początku zwróćmy uwagę na swoje nawyki. Niestety, większość...
Szablon chyba darmowy? Ale wygląda bardzo fajnie.
Comments are closed.