Rondel z powłoką nieprzywierającą
1 vote, 3.00 avg. rating (79% score)

Składniki:

1. 10 dag ugotowanej fasolki szparagowej
2. 20 dag serka tofu naturalnego
3. 1 szklanka ugotowanej kaszy (pęczak)
4. Pół opakowania sera tofu pleśniowego lub wędzonego
5. 1 strąk czerwonej papryki
6. 1 ogórek sałatkowy
7. 4 duże łyżki kiełków zielonej fasoli mung
8. 2 łyżki sosu sojowego
9. 1 łyżka oleju
10. Sól, świeżo zmielony czarny pieprz

Wykonanie:

Paprykę oczyścić z nasion, umyć i pokroić w słupki.
Olej rozgrzać na patelni i poddusić pokrojoną paprykę. Ogórek umyć, osuszyć i pokroić w kosteczkę.
Ugotowaną fasolkę szparagową pokroić w krótsze kawałki. Serki tofu pokroić w kostkę.
W dużej salaterce wymieszać ugotowany pęczak z papryką, fasolką szparagową, pokrojonym serem, ogórkiem, doprawić do smaku solą, sosem sojowym i świeżo zmielonym czarnym pieprzem, wymieszać. Nałożyć do miseczek i każdą porcję posypać kiełkami fasoli mung.