Catering Kraków

0
859

Wszelkiego typu zasady zdrowego odżywania zgodnie podkreślają, że należy zrezygnować z tłustych mięs. Najlepiej wybierać jego najchudsze gatunki czyli cielęcinę, królika, indyka lub kurczaka. Dobrym wyborem będą też ryby takie jak mintaj, dorsz, morszczuk, pstrąg, łosoś, tuńczyk albo śledź. Z powodu też naprawdę dużej zawartości tłuszczu najbardziej przeciwwskazanymi gatunkami mięs są oczywiście wieprzowina, baranina, gęsi oraz kaczki. Dobrym też rozwiązaniem będzie zastąpienie słodyczy owocami, szczególnie tymi posiadającymi wyjątkowo niski indeks glikemiczny. Należą do nich zwłaszcza jabłka, gruszki, brzoskwinie, czy maliny, truskawki, grejpfruty, wiśnie. Średni indeks glikemiczny natomiast posiadają kiwi, mango, ananasy, banany zielone oraz borówki czerwone. Owoce tego typu zawierają o wiele mniej cukrów prostych, a o wiele więcej błonnika, co jest niezwykle istotne. Szczególnie w porównaniu do owoców posiadających wysoki indeks glikemiczny. Catering Kraków zapewni nam najlepszy indeks glikemiczny.