Gdy już na półkach sklepowych pojawi się świeża kapusta, warto zastosować ją do przeróżnych popularnych dań. Jest bardzo wartościowym warzywem, choćby poprzez posiadanie całej gamy witamin oraz błonnika. Główka świeżej kapusty może w kuchni zostać zaaranżowana na wiele interesujących sposobów. Jako pierwszy wymienić możemy klasyczną zupę kapuśniak. Wystarczy na bulionie gotować poszatkowaną kapustę razem z ziemniakami, marchwią oraz innymi warzywami, by uzyskać bardzo pożywną i zdrową zupę. Oczywiście, można do niej jeszcze wkroić kiełbasę lub bezpośrednio w zupie ugotować mięso, np. z piersi kurczaka. Taka zupa będzie bardzo dobrze smakowała, jeśli dodamy do niej dużo konserwowego groszku lub kukurydzy, można zastosować oba te dodatki. Smaczna jest także świeża kapusta zapiekana z serem oraz sosem pomidorowym. Tutaj funkcjonować może jako danie obiadowo ? kolacyjne i jako dodatek do kaszy lub ryżu. Kapustę w piekarniku zapieka się około pół godziny. Można się tym naprawdę skutecznie najeść.
Ostatnio dodane:
Ajurwedyjski eliksir z limonką i imbirem
Odkryj sekret hinduskiego zdrowia z ajurwedyjskim eliksirem! Połączenie limonki i imbiru to nie tylko smakowy hit, ale także doskonałe wsparcie dla organizmu. Spróbuj tego naturalnego napoju i poczuj się lepiej już dziś! 🍋🍵 #ajurweda #zdrowie #limonka #imbir
Szablon chyba darmowy? Ale wygląda bardzo fajnie.
Możliwość dodawania komentarzy nie jest dostępna.