Kapusta kiszona

1
686

Wszyscy lekarze oraz dietetycy polecają spożywanie kapusty kiszonej szczególnie jesienią, gdy tak bardzo łatwo o wszelkiego rodzaju grypy oraz przeziębienia. Jej zaletą jest nie tylko bogactwo w witaminy, ale także cena, kapusta kiszona sprzedawana na wagę lub w wiaderkach jest bardzo tania. Można z nią przyrządzać jesienne zupy oraz potrawki. Kapusta jest też wspaniałym składnikiem wszelkiego rodzaju pierogów, krokietów oraz naleśników. Wystarczy dobrze ją doprawić, aby była smaczna także w postaci smażonej, np. razem z suszonymi grzybami lub pieczarkami. Sok z kapusty kiszonej poleca się wszystkim cierpiącym na niedobór nie tylko witaminy c, ale także innych ważnych składników, sprzyjających naszemu zdrowiu. Każda sałatka zyskuje niewątpliwie przy zastosowaniu kapusty kiszonej. Do takiej sałatki pasują świetnie także marynowane papryczki, ogórki kiszone. Można też dodać trochę makaronu, żeby danie było bardziej sycące. Kapusta kiszona ze swoim bogactwem witamin niestety nie jest doceniana tak bardzo, jak na to zasługuje.

1 KOMENTARZ

Możliwość dodawania komentarzy nie jest dostępna.