Składniki:
1. Białe części z 2 dużych porów
2. 1 strąk żółtej papryki
3. 2 nieduże marchewki
4. 4 plastry ananasa z zalewy
5. 2 cytryny
6. 4 łyżeczki słodkiego sosu chili
7. Kawałek świeżego imbiru
8. Kilka gałązek świeżej natki pietruszki do dekoracji
9. Sól, świeżo zmielony czarny pieprz
Wykonanie:
Pory oczyścić i pokroić na plasterki. Paprykę przekroić, usunąć gniazda nasienne, umyć i pokroić w drobną kostkę.
Plastry ananasa osaczyć z zalewy i pokroić na mniejsze kawałki. Marchewki obrać i umyć a następnie zetrzeć na tarce o grubych oczkach. Imbir obrać, umyć, zetrzeć na tarce z drobnymi oczkami (powinno być około 2 łyżeczki starego imbiru).
Marchewkę, pory, imbir włożyć do salaterki i oprószyć solą i świeżo zmielonym czarnym pieprzem a następnie skropić sokiem wyciśniętym z jednej cytryny. Wszystko dokładnie wymieszać i odstawić na 10 minut do lodówki. Następnie dodać ananasy, wlać sos chili i jeszcze raz wymieszać.