Rondel bar

0
619

Składniki:

1. 25 dag paluszków krabowych
2. 30 dag młodych liści szpinaku
3. 1 kolba cykorii
4. 2 łodygi selera naciowego
5. 2 łyżeczki zielonego marynowanego pieprzu
6. 1 łyżka kaparów
7. 3 łyżki orzeszków pistacjowych
8. Sok z cytryny
9. 2 łyżki uprażonych nasion dyni
10. 3 łyżki majonezu
11. 4 łyżki gęstego jogurtu naturalnego
12. 1 łyżeczka curry
13. Biały pieprz

Wykonanie:

Warzywa oczyścić i umyć. Osuszyć. Cykorię pokroić w paski, a następnie skropić sokiem z cytryny. Wrzucić do miski. Listki szpinaku wrzucić do cykorii (większe porwać, małe zostawić w całości). Seler naciowy pokroić na plasterki (ewentualnie obrać z łykowatych włókien). Paluszki krabowe rozmrozić i pokroić w grube plastry i razem z selerem wrzucić do miski. Dodać orzeszki pistacjowe i kapary i starannie wszystko wymieszać.
Przygotować sos: wymieszać majonez z jogurtem i curry, doprawić do smaku pieprzem i polać sosem sałatkę. Na końcu posypać uprażonymi pestkami dyni.