Składniki:
1. 30 dag świeżego szpinaku (opcjonalnie roszponka)
2. 20 dag sera roquefort
3. 20 dag malin
4. 4 łyżki oliwy z oliwek
5. 2 łyżki białego winnego octu
6. 2 łyżki orzeszków piniowych (opcjonalnie migdały)
7. Świeżo zmielony czarny pieprz
Wykonanie:
Szpinak przebrać, usunąć zwiędnięte liście, poobcinać łodyżki, osuszyć na papierowym, kuchennym ręczniku i rozłożyć na przygotowanych talerzach.
Rozgrzać suchą patelnię, wrzucić orzeszki piniowe i uprażyć mieszając aż się zrumienią.
Maliny przebrać i opłukać, osączyć na sitku. Podzielić na dwie części; połowę rozgnieść widelcem, dodać ocet i oliwę z oliwek i ubić na gładki sos.
Pozostałe całe maliny poukładać na talerzach ze szpinakiem.
Ser podzielić na niewielkie kawałki i dołożyć do malin i szpinaku. Całość polać przygotowanym wcześniej sosem malinowym, a następnie posypać uprażonymi i ostudzonymi orzeszkami piniowymi i oprószyć świeżo zmielonym czarnym pieprzem.