Składniki:
1. 1 puszka ananasa w zalewie (mogą być plastry lub kawałki)
2. 1 puszka kukurydzy w zalewie
3. Około 20 dag żółtego, twardego sera w kawałku
4. 2 ? 3 ząbki czosnku
5. 1 łyżka majonezu
6. 1 czubata łyżeczka suszonego cząbru
Wykonanie:
Ananasy odsączyć na sitku, pokroić w kostkę.
Kukurydzę dokładnie odsączyć, wsypać do miski. Dodać pokrojonego ananasa.
Twardy, żółty ser pokroić w kostkę, dodać do pozostałych składników.
Ząbki czosnku obrać i przecisnąć przez praskę wprost do miski z pozostałymi składnikami. Całość posypać suszonym cząbrem, dodać majonez i dokładnie wymieszać wszystkie składniki. Przed podaniem dobrze schłodzić wstawiając, na co najmniej pół godziny do lodówki.